ΔΙΕΘΝΗ

Ελληνο-ρωσική συνεργασία σε θέματα ενέργειας και τουρισμού

Ελληνο-ρωσική συνεργασία σε θέματα ενέργειας και τουρισμού - Κεντρική Εικόνα

Το θέμα της ελληνορωσικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και τουρισμού αλλά και το γενικότερο, των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Μεσκόφ, στη Μόσχα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ρωσική αντιπροσωπεία ενημέρωσε την ελληνική για τις ρωσικές θέσεις σε ζητήματα που αφορούν στη σχέση της Ρωσίας με την ΕΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, συζητήθηκε το θέμα των κυρώσεων, καθώς και το άλλο της απελευθέρωσης των θεωρήσεων εισόδου, με τον κ. Μεσκόφ να διατυπώνει αιχμές για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας- Ανατολική Εταιρική Σχέση της ΕΕ, καθώς επίσης και για το τρίγωνο σχέσεων ΕΕ- Ουκρανίας- Ρωσίας.

Ο κ. Ξυδάκης ενημέρωσε τον Ρώσο υφυπουργό για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά, ώστε η ελληνορωσική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και του τουρισμού να φέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί προξενική σύσκεψη, καθώς και συνάντηση, την Τετάρτη, με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Όλεγκ Σαβόνοφ.