ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς το δρομολόγιο Αθήνα - Σαντορίνη για τους αμερικανούς πελάτες της Ryanair

Συρρικνώθηκαν κατά 35 τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2016 - Κεντρική Εικόνα

Η διαδρομή Αθήνα - Σαντορίνη περιλαμβάνεται στους πέντε δημοφιλέστερους προορισμούς της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair για αμερικανικούς πελάτες. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εταιρεία μέσω της εξατομικευμένης ιστοσελίδας της για πελάτες από τις Ηνωμένες πολιτείες, διακίνησε το 2016 πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς πελάτες στην Ευρώπη κατά την καλοκαιρινή περίοδο, παρουσιάζοντας 50% αύξηση σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2015.

Συγκεκριμένα, η εξατομικευμένη ιστοσελίδα της Ryanair για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές σε δολάρια, σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας, καθώς ολοένα και περισσότεροι πελάτες χρησιμοποιούν τους χαμηλούς ναύλους της Ryanair για σύντομα ταξίδια ανάμεσα σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών από την Αμερική που πετάξανε με την Ryanair, προήλθε από κάτοικους της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης, της Φλόριντα, του Ιλινόι και του Τέξας, ενώ τα δημοφιλέστερα δρομολόγια για τους Αμερικανούς ήτανε το Δουβλίνο-Εδιμβούργο, Αθήνα-Σαντορίνη, Βαρκελώνη-Ρώμη, Φρανκφούρτη Χαν-Λονδίνο Στάνστεντ και Δουβλίνο-'Αμστερνταμ.