ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιους πάει να δει στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης

Ποιους πάει να δει στο Παρίσι ο Κ. Μητσοτάκης - Κεντρική Εικόνα

Κύκλο επαφών με διεθνείς παράγοντες ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με πρώτη στάση το Παρίσι. Αύριο, θα έχει συναντήσεις με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ 'Ανχελ Γκουρία, με τον υπουργό Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν και τον πρώην πρόεδρο της χώρας και επικεφαλής του ρεπουμπλικανικού κόμματος Νικολά Σαρκοζί. 

Στο επίκεντρο των επαφών θα είναι οι οικονομικές εξελίξεις στη χώρα και στην Ευρώπη και η διαφορετική πρόταση της ΝΔ, σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη θα βρίσκεται και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και ο καθηγητής  Γιώργος Πρεβελάκης, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας αυτής, η αντιπροσωπεία την ΝΔ θα ενημερωθεί για την πρόοδο που έχει συντελεστεί από τον Μάρτιο του 2015 που υπογράφηκε το «Κοινό Έγγραφο Συνεργασίας», μεταξύ ΟΟΣΑ και Ελλάδος και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζονται όσον αφορά την αξιολόγηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, όπως, επίσης, για την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΟΟΣΑ στα θέματα διαφάνειας και στα θέματα αξιολόγησης του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη νέα προσέγγιση του ΟΟΣΑ, μετά τη μελέτη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία θεωρεί ότι απαιτείται μια ευρύτερη θεώρηση της σχέσης της οικονομίας μιας χώρας με τους θεσμούς που διαμορφώνονται από την ιστορία, τις κοινωνικές τάσεις και τις πολιτικές επιλογές. Μια τέτοια θεώρηση, μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές ειδικά διαμορφωμένες για τις  ανάγκες μιας χώρας και τις δυνατότητες που αυτή έχει. 

Επόμενος σταθμός στο εξωτερικό, για τον πρόεδρο της ΝΔ, θα είναι η Φρανκφούρτη, όπου ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Στις 30 Μαΐου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ, όπου θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς Ευρωπαϊκών Λαϊκών κομμάτων και πρωθυπουργούς. Τον Ιούνιο θα επισκεφθεί τη Μόσχα για επαφές με τη ρωσική ηγεσία.