ΕΛΛAΔΑ

«Κίνδυνος για ματαιώσεις προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, λόγω απεργίας»

«Κίνδυνος για ματαιώσεις προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά, λόγω απεργίας» - Κεντρική Εικόνα

Το ενδεχόμενο διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιέρας να προχωρήσουν σε ματαιώσεις προσεγγίσεων στο λιμάνι του Πειραιά, αν συνεχιστεί η απεργία των λιμενεργατών, δεν αποκλείει ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κοντές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ τονίζει ότι λόγω των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων το τελευταίο διάστημα στην Κωνσταντινούπολη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας επέλεξαν ως λιμάνι αφιξοαναχώρησης (homeporting) τον Πειραιά, ωστόσο αυτή τη στιγμή αν στον Πειραιά καταπλεύσουν ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια με 5.000 άτομα δεν υπάρχουν υπάλληλοι αλλά ούτε ειδικά οχήματα να μεταφέρουν αποσκευές. Κάποιες εταιρείες προσπαθούν να προσεγγίζουν στο Λαύριο αλλά αν δέσει στο λιμάνι ένα κρουαζιερόπλοιο δεν μπορεί ταυτόχρονα να δέσει άλλο ανέφερε ο κ. Κόντες και πρόσθεσε ήδη τις τελευταίες ημέρες κάποιες εταιρείες έχουν ήδη σε αλλαγή σχεδίων.

Η Ένωση Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς όλους τους φορείς να τηρηθούν πολιτικές και να αναληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να μην χαθούν τα οφέλη από τη δραστηριότητα του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει ότι με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα διαμαρτυρίας των Σωματείων των υπαλλήλων των λιμανιών για την προάσπιση των συμφερόντων τους, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το πώς θα εξελιχθεί η παρούσα δυσμενής κατάσταση.