ΔΙΕΘΝΗ

Ανώμαλη προσγείωση κερδών κατά 29% ανακοίνωσε η Easy Jet

Easyjet: Μειώθηκαν 24% τα καθαρά κέρδη για τη χρήση 2017 - Κεντρική Εικόνα

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet PLc ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της, σε ένα από τα πιο "θυελλώδη" οικονομικά έτη, θα υποχωρούσαν περί το 29%, καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις επιβράδυναν τις κρατήσεις και το Brexit οδήγησε σε πτώση της στερλίνας.

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει απώλειες 6% στον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη θα διαμορφωθούν στις 490-495 εκατ. στερλίνες. Στο προηγούμενο έτος τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στις 686 εκατ. στερλίνες.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της EasyJet, Carolyn McCall, τον Ιούλιο τόνισε πως οι συνθήκες στις οποίες η αεροπορική εταιρεία έπρεπε να διεξάγει τις δραστηριότητές της, ήταν "από τις πιο δύσκολες" των τελευταίων ετών.

"Έχουμε επηρεαστεί δυσανάλογα από τα έκτακτα γεγονότα φέτος, αλλά το εξαιρετικό μας δίκτυο, ο έλεγχος του κόστους και τα έσοδα και ο ισχυρός μας ισολογισμός, υποστηρίζει την εμπιστοσύνη μας στις δραστηριότητες", τόνισε η ίδια.

Η αεροπορική εταιρεία τόνισε πως η πτώση της στερλίνες έχει πλήξει τα κέρδη για την χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, κατά 90 εκατ. δολάρια.