ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και επισήμως από το ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασαν τον στόχο τα έσοδα τον Σεπτέμβριο

Και επισήμως από το ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασαν τον στόχο τα έσοδα τον Σεπτέμβριο - Κεντρική Εικόνα

Σημαντικές υπερβάσεις των στόχων για τα κρατικά έσοδα τον Σεπτέμβριο δείχνουν τα προσωρινά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, από τα στοιχεία των συνημμένων πινάκων προκύπτουν τα εξής:

  • Για τον μήνα Σεπτέμβριο, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 809 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με  τον μηνιαίο στόχο του Προϋπολογισμού.
  • Για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1,36 δισ. ευρώ  σε σχέση με τον στόχο του Προϋπολογισμού.
  • Οι επιστροφές για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 είναι 298 εκατομμύρια ευρώ πάνω από το στόχο του Προϋπολογισμού.
  • Τα καθαρά έσοδα για τον μήνα Σεπτέμβριο είναι 1,062 δισ. ευρώ πάνω από το στόχο που θέτει ο Προϋπολογισμός για τον συγκεκριμένο μήνα.

«Τα παραπάνω απαντούν με τον καλύτερο τρόπο σε όσους/ες επέλεγαν να καταστροφολογούν  για την πορεία εσόδων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, σε σύσκεψη για την οικονομία στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για διάψευση όλων όσοι «από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι' αυτό».

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία των εσόδων, πρόσθεσε ότι «είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του 'κόφτη' και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».