ΔΙΕΘΝΗ

Επιχειρηματίας δώρισε 800.000 ευρώ στο νοσοκομείο που έσωσε το εγγόνι του

Επιχειρηματίας δώρισε 800.000 ευρώ στο νοσοκομείο που έσωσε το εγγόνι του - Κεντρική Εικόνα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ χάρισε σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Γένοβα, ένας επιχειρηματίας 72 ετών, επειδή οι γιατροί του κατάφεραν και θεράπευσαν τον εγγονό του!

Το μικρό, δυο μόλις ετών, έπασχε από καρκίνο του εγκεφάλου και κατάφερε να σωθεί χάρη στις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών και στην θετική αντίδραση του οργανισμού του, μετά τον κύκλο χημειοθεραπείας στον οποίο υποβλήθηκε.

Με το σημαντικό ποσό της δωρεάς, η διεύθυνση του νοσοκομείου μπόρεσε να προσλάβει νέους γιατρούς, με ειδίκευση στη νευροογκολογία.

«Οταν έγινε η διάγνωση αποταθήκαμε στο νοσοκομείο Γκαζλίνι και για οκτώ μήνες ζήσαμε στην Γένοβα. Από τότε έχουν περάσει πέντε χρόνια: ο εγγονός μου πηγαίνει δευτέρα δημοτικού και είναι ένα ευτυχισμένο παιδί», δήλωσε ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας στον ιταλικό Τύπο.

Οπως εξήγησε, αρχικά δώρισε στο νοσοκομείο πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ, κατά την περίοδο στην οποία ο εγγονός του ακόμη δεν είχε πάρει εξιτήριο. 

Στην συνέχεια, διαπίστωσε ότι τα χρήματα αξιοποιήθηκαν με υποδειγματικό τρόπο, και αποφάσισε να κάνει μια ακόμη δωρεά, τριακοσίων χιλιάδων ευρώ.