ΕΛΛAΔΑ

Απεργία την Τρίτη στα ΕΑΣ για την έλλειψη χρηματοδότησης

Απεργία την Τρίτη στα ΕΑΣ για την έλλειψη χρηματοδότησης - Κεντρική Εικόνα

Μετά από επανειλημμένες συσκέψεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, με τη συμμετοχή συναρμοδίων Υπουργών, συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα των ΕΑΣ και η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης για να μπορέσει να υλοποιηθεί το παραγωγικό τους έργο. Ωστόσο δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή, με αποτέλεσμα το οικονομικό πρόβλημα της εταιρείας να δημιουργεί εκρηκτικές διαστάσεις.

«Η αδυναμία αγοράς πρώτων υλών δημιουργεί στασιμότητα φέρνοντας την εταιρεία από δυσμενέστερη θέση να συμμετάσχει στις διεργασίες που γίνονται μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών», αναφέρει σχετική ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργαζομένων στη χημική βιομηχανία. 

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12.30 οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας απαιτώντας απαντήσεις για το μέλλον της εταιρείας.

Στη συνέχεια με πορεία θα μεταφερθούν στη Βουλή, όπου θα επιδώσουν σχετικό ψήφισμα στα κόμματα. Μετά θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ζητήσουν και πάλι συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη.