ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιες είναι οι πόλεις με την υψηλότερη ταξιδιωτική κίνηση στον κόσμο - Πού βρίσκεται η Αθήνα

Αθήνα: Η πιο αγχώδης πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κεντρική Εικόνα

Η Αθήνα παραμένει στη 18η θέση των προορισμών με τους περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη, ενώ η ελληνική πρωτεύουσα αναμένεται να υποδεχτεί 2,7 εκατομμύρια επισκέπτες, μέχρι το τέλος του 2016. Επίσης, ο δείκτης αποκαλύπτει τις 5 κορυφαίες πόλεις-αφετηρίες ταξιδιωτών που επιλέγουν την Αθήνα ως προορισμό, οι οποίες είναι (σε σειρά κατάταξης σύμφωνα με τον αριθμό διεθνών επισκεπτών με μία τουλάχιστον διανυκτέρευση στην Αθήνα): Λονδίνο, Παρίσι Ρώμη, Μόναχο και Φρανκφούρτη. Αντίστοιχα για την Αθήνα, οι δαπάνες των επισκεπτών που προέρχονται από το Παρίσι ύψους $123 εκατομμυρίων, είναι οι υψηλότερες, συγκριτικά με τις υπόλοιπες πόλεις της πεντάδας, ενώ ακολουθεί το εκτιμώμενο ποσό συνολικής δαπάνης των επισκεπτών με αφετηρία το Λονδίνο ακολουθούν, με $112 εκατομμύρια.

«Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ταξιδεύουν και ξοδεύουν εκτός συνόρων, καταδεικνύει το πόσο διασυνδεδεμένες και σημαντικές είναι οι πόλεις του κόσμου» δήλωσε η Ann Cairns, Πρόεδρος Διεθνών Αγορών της Mastercard. «Καθώς ο προγραμματισμός και η εμπειρία του ταξιδιού αποκτούν περισσότερη σημασία, η Mastercard συνδυάζει τους επιμέρους παράγοντες απρόσκοπτα, μέσω της καινοτομίας και της σύνδεσής τους» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δείκτη, η Μπανγκόκ αναμένεται να υποδεχθεί 21,47 εκατ. διεθνείς επισκέπτες μέσα στο 2016, λίγο περισσότερους από το Λονδίνο, που χάνει την περσινή πρώτη θέση στην κατάταξη. Οι υπόλοιπες πόλεις που συμπληρώνουν τους 10 κορυφαίους προορισμούς, αναμένεται να υποδεχθούν τους παρακάτω επισκέπτες:

Λονδίνο – 19,88 εκατ.

Παρίσι – 18,03 εκατ.

Ντουμπάι – 15,27 εκατ.

Νέα Υόρκη – 12,75 εκατ.

Σιγκαπούρη – 12,11 εκατ.

Κουάλα Λουμπούρ – 12,02 εκατ.

Κωνσταντινούπολη – 11,95 εκατ.

Τόκυο – 11,7 εκατ. επισκέπτες

Σεούλ – 10,2 εκατ. επισκέπτες