ΔΙΕΘΝΗ

Τι θα γινόταν αν συνδεόταν με γέφυρα η Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία;

Τι θα γινόταν αν συνδεόταν με γέφυρα η Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία; - Κεντρική Εικόνα

Η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας, στο στενό της Mεσσήνης, απέχει μόνον 3,2 χιλιόμετρα από την Καλαβρία.

Για το λόγο αυτό και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι προέβλεψε ότι μπορούν να δημιουργηθούν εκατό χιλιάδες θέσεις εργασίας αν συνδεθεί με γέφυρα η Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία.

«Με τον τρόπο αυτό, η Καλαβρία θα βγει από την απομόνωση και η Σικελία θα είναι πιο κοντά μας», δήλωσε ο Ρέντσι, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε γνωστή κατασκευαστική εταιρία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στα μεγάλα δημόσια έργα. Εμείς είμαστε εδώ για τον λόγο αυτό», συμπλήρωσε, με αναφορά και στους νέους αυτοκινητόδρομους που θα πρέπει να συνδέουν τις πόλεις του Μπάρι και του Λέτσε και το Παλέρμο με την Νάπολη, πάντα στην Κάτω Ιταλία.

Η ιδέα δημιουργίας γέφυρας που να συνδέει το νησί της Σικελίας με την υπόλοιπη Ιταλία είχε υποστηριχθεί με έμφαση και από τον κεντροδεξιό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τελικά, όμως, η υλοποίηση του όλου σχεδίου εγκαταλείφθηκε, αφού κρίθηκε πιο επείγουσα η πραγματοποίηση επιμέρους έργων, όπως είναι η αντιμετώπιση της αποψίλωσης, η οποία συμβάλλει στις μεγάλες καταστροφές που προκαλούν οι πλημμύρες.

Από την άλλη όμως, το κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος, σε περίπτωση πραγματοποίησης αυτού του μεγάλου δημόσιου έργου.