ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: «Δημιουργείται χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις» – Πιθανό δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους

Σταϊκούρας: «Δημιουργείται χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις» – Πιθανό δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους - Κεντρική Εικόνα

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2023 εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά το πρωί της Δευτέρας (23/1) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «φαίνεται να δημιουργείται χώρος για πρόσθετες παρεμβάσεις».

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως ο πληθωρισμός της χώρας το 2023 θα κινηθεί στο 5% ενώ εστιάζοντας στην τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού υπογράμμισε πως θα πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

«Όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Αναφερόμενος στην προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η «καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», αλλά τόνισε δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Κλείνοντας ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.