ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Attica Bank: Κατατέθηκε μία προσφορά για την ΑΜΚ – Συνεδριάζει το ΔΣ

Attica Bank: Κατατέθηκε μία προσφορά για την ΑΜΚ – Συνεδριάζει το ΔΣ - Κεντρική Εικόνα

 

Μία προσφορά έχει ήδη κατατεθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, μία διαδικασία που μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς η προθεσμία για τις προσφορές λήγει στις 9 απόψε το βράδυ.

Η προσφορά φέρεται να προέρχεται από ιδιώτη επιχειρηματία αλλά οι εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρξουν και άλλες προσφορές.

Το ύψος της ΑΜΚ αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 120 – 240 εκατ. ευρώ ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για να λάβει αποφάσεις.

Κατόπιν οι σύμβουλοι, Axia Ventures και Euroxx (οι οποίοι αναφέρεται πως έχουν πραγματοποιήσει επαφές με 75 επενδυτές για την ΑΜΚ της Attica Bank) θα πρέπει, σε συνεργασία με την ΤτΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank την πρότασή τους για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτή θα γίνει είτε με ιδιωτικά κεφάλαια, εφόσον υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από επενδυτή/ές είτε θα καλυφθεί από το ΤΧΣ και τους μετόχους της Attica Bank, ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ.

Εν τω μεταξύ, στις 30 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ τα 16.533.102 warrants που αποκτήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο (ΤΧΣ) και τα 8.776 που αποκτήθηκαν από τρίτους, όπως αυτά προέκυψαν μετά τη διαδικασία του reverse split των μετοχών της που υλοποίησε η Attica Bank. Τα συγκεκριμένα παραστατικά τίτλων θα έχουν μία περίοδο διαπραγμάτευσης 15 ημερών, μετά την οποία θα μετατραπούν σε μετοχές, διαμορφώνοντας και τα ποσοστά των μετόχων της Attica Bank.

Η τελική μετοχική σύνθεση θα διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, πριν ή μετά τις 15 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι το ποσό της ΑΜΚ θα κλείσει προς το ανώτερο ποσό του εύρους, εφόσον υπάρξει και στην πράξη ζωηρό ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές.