ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης: Εντατικοί έλεγχοι για την ακρίβεια που έρχεται – Η ανάπτυξη θα διαχέεται στην κοινωνία 

Παπαθανάσης: Εντατικοί έλεγχοι για την ακρίβεια που έρχεται – Η ανάπτυξη θα διαχέεται στην κοινωνία  - Κεντρική Εικόνα

 

Για το κύμα της επερχόμενης ακρίβειας και τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει το κράτος προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Όπως ανέφερε σε καθημερινή βάση γίνονται χιλιάδες έλεγχοι και σε περίπτωση που διαπιστωθούν φαινόμενα αδικαιολόγητης και υπέρμετρης αύξησης των τιμών, θα βεβαιώνονται μεγάλα πρόστιμα και επιβάλλονται ποινές που μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της επιχείρησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη που όπως λέει δεν μένει μόνο στα χαρτιά  αλλά διαχέεται στην κοινωνία.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως χάρη στην ανάπτυξη πολλοί συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά παρά τις δυσκολίες τη πανδημίας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, η ανεργία στη χώρα μας να βρίσκεται στο 14,2% που είναι το χαμηλότερο ποσοστό της δεκαετίας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης, η αναθεωρημένη πρόβλεψη της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη στο 5,9% από το 3,6% καταδεικνύει πόσο αποδοτική και συστηματική δουλειά γίνεται.

Ο κ. Παπαθανάσης, είπε ακόμη, ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έριξε στην πραγματική οικονομία 42,7 δισ. ευρώ για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους.