ΕΛΛAΔΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Μέχρι τις 17/6 οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται έως και 10 διανυκτερεύσεις

Κοινωνικός τουρισμός 2021: Μέχρι τις 17/6 οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται έως και 10 διανυκτερεύσεις - Κεντρική Εικόνα

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 17ης Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022. 

Όπως αναφέρρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ, στις τέσσερις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, υποβλήθηκαν περισσότερες από 142.140 αιτήσεις για 267.276 επιταγές.

Σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα επιδοτηθούν και φέτος ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στον νομό Έβρου, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Για την μοριοδότηση των δικαιούχων θα ληφθεί υπόψη το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2019, δηλαδή της τελευταίας χρονιάς πριν από την πανδημία.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

-Πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή

-έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

-έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή

-συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή

-είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

-Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Ωφελούμενοι είναι:

-Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών και έως 18 ετών

-Παιδιά 18 ετών και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας με οποιαδήποτε αναπηρία 67% και άνω

-Σύζυγοι των δικαιούχων έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos.