ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην «πρίζα» το πρότζεκτ Αστυπάλαια 4.0 – Αύριο η παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό

Στην «πρίζα» το πρότζεκτ Αστυπάλαια 4.0 – Αύριο η παρουσίαση από τον Πρωθυπουργό - Κεντρική Εικόνα

 

Αύριο πρόκειται να παρουσιαστούν με κάθε επισημότητα στην Αστυπάλαια τα πρώτα αποτελέσματα του έργου Astypalea Smart & Sustainable Island, η εκκίνηση του έργου για το πρώτο αυτόνομο και πράσινο ελληνικό νησί και να αναγγελθεί η έναρξη του διαγωνισμού για την κατασκευή υβριδικού συστήματος ΑΠΕ.

Με αφορμή την παράδοση από τη Volkswagen των πρώτων ηλεκτρικών οχημάτων για τον δήμο, το νησί θα επισκεφθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αλλά και οι Α. Σκέρτσος, Γ. Κεφαλογιάννης, Γ. Γεραπετρίτης, Στ. Πέτσας και Κ. Φραγκογιάννης.

Μαζί τους θα βρεθεί στην Αστυπάλαια και ο CEO της VW Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος συνεργάζεται ήδη με τον αρμόδιο υφυπουργό Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία Κώστα Φραγκογιάννη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα παραδοθεί το περιπολικό VW ID.4 της ΕΛ.ΑΣ. και δύο ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα της VW θα παραδοθούν στο Λιμενικό Σώμα και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ επίσης ένα επιπλέον ηλεκτρικό μοντέλο της VW θα χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι ήδη δέκα συνολικά φορτιστές έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, όμως, θα έχει διπλό σκοπό. Από τη μια το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να στείλει μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο ότι άνοιξε η τουριστική περίοδος και από την άλλη θα εξάρει την «πράσινη» επένδυση που πραγματοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στο νησί αναπτύσσοντας την ηλεκτροκίνηση.