ΕΛΛAΔΑ

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Ο τελευταίος ισχυρός άνδρας της άλλοτε κραταιάς Χαλυβουργικής - Κεντρική Εικόνα

 

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας σε ηλικία 77 ετών ο βιομήχανος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. O γνωστός βιομήχανος νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο επί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1945. Ήταν μέλος της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που συνδέθηκε με την «Χαλυβουργική», η οποία με τη σειρά της συνδέθηκε με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ανασυγκρότηση της χώρας και την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής από την δεκαετία του ’50.

Ο Κων/νος Αγγελόπουλος ήταν γιος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδελφός του Θεόδωρου. Απέκτησε δυο γιους, τον Παναγιώτη και τον Γεώργιο. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασχοληθεί με τον επιχειρηματικό στίβο. Εκτός από τη χαλυβουργία, δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας.

Η οικογένεια είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας. Η καταγωγή της είναι από το Βλαχόρραπτη Αρκαδίας.

Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής, έπασχε από νεαρή ηλικία από μία σπάνια μορφής αρθρίτιδας η οποία με τα χρόνια που δυσκόλευε την κινητικότητα του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε αναφέρει «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε εμπλακεί σε μια δικαστική διαμάχη με τους δυο γιους του Γιώργο και Παναγιώτη.

Η διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους υιούς του βρισκόταν στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας τα τελευταία χρόνια. Μία δικαστική διαμάχη που είχε φτάσει ακόμη και με κατηγορίες για πλαστογραφία να εξετάζεται για χρόνια από τις δικαστικές αρχές. Αφορμή της διαμάχης, ήταν όπως και σήμερα, τα περιουσιακά της οικογένειας.

Η απόκτηση του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, το 2004, από την οικόγενεια Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των παιδιών του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Η Χαλυβουργική στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να απασχολεί έως και 2.500 τεχνεργάτες και οι Αγγελόπουλοι να φέρονται ότι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιώτες παραγωγοί χάλυβα στον πλανήτη.