ΕΛΛAΔΑ

Έσπασαν ρεκόρ οι γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα φέτος – Στη 2η θέση μεταξύ 49 χωρών (λίστα)

Έσπασαν ρεκόρ οι γαλάζιες σημαίες στην Ελλάδα φέτος – Στη 2η θέση μεταξύ 49 χωρών (λίστα) - Κεντρική Εικόνα

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) η χώρα μας κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 545 Γαλάζιες Σημαίες, ανάμεσα σε 49 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβευμένων ακτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές βραβευμένες παραλίες στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 30, μιας και πέρσι οι παραλίες που είχαν κερδίσει Γαλάζια Σημαία ήταν 515.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 96 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 4.040 ακτές, 707 μαρίνες και 78 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Και φέτος, οι Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, τονίζεται η ιδιαίτερη σημασία του φετινού αριθμού ρεκόρ των Γαλάζιων Σημαιών για την Ελλάδα αφού συμπίπτει και με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΠΦ, της παλαιότερης μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στη χώρα μας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ