ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγορά: Ανοίγουν και τα πολυκαταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα

Αγορά: Ανοίγουν και τα πολυκαταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα - Κεντρική Εικόνα

Το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων από την Δευτέρα 19 Απριλίου προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνος Σταμπουλίδης.

«Από σήμερα θα ανοίξουν και μεγάλα πολυκαταστήματα τα οποία λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο και δεν είναι εμπορικά κέντρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε «αυτό είναι ένα μήνυμα», ότι όταν τηρούμε τα μέτρα τότε οι ειδικοί εμπιστεύονται ακόμα περισσότερο τα εμπλεκόμενα μέρη και δίνουν ότι μπορούν περισσότερο προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά

Παράλληλα, επεσήμανε πως υπάρχουν αλλαγές ως προς το πληθυσμό που μπορούν να δεχτούν τα καταστήματα.

«Φύγαμε από το πλαφόν των 20 ατόμων στα καταστήματα. Πλέον υπάρχει ένα όριο που θα διαμορφώνεται με βάση τα τετραγωνικά. Δηλαδή έως 500 τετραγωνικά μέτρα ισχύει ο συντελεστής 1 ανά 25 τετραγωνικά αυτό θα δώσει την δυνατότητα και σε επιχειρήσεις με μεγάλους ενιαίους χώρους να μπορέσουν να λειτουργήσουν με μια βιωσιμότητα», πρόσθεσε ο Πάνος Σταμπουλίδης.

Αναφορικά με τα self test ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σημείωσε ότι δικαιώθηκε η επιλογή της κυβέρνηση να τα φέρει στην διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία και επεσήμανε πως τα self test ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων συν ο καιρός θα είναι τα εργαλεία που θα πορευτούμε προς Μάιο.

Σχετικά με το πού θα επεκταθούν τα self test σημείωσε πως θα είναι διαθέσιμα για όλη την κοινωνία με μια σταδιακή διαδικασία. 

Τέλος να σημειωθεί ότι σήμερα γίνεται ένα ακόμα άνοιγμα της αγοράς καθώς ανοίγουν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Θεσσαλονίκης.