ΔΙΕΘΝΗ

LIVE: Η NASA αποκαλύπτει την «ύποπτη δραστηριότητα» στην Ευρώπη

LIVE: Η NASA αποκαλύπτει την «ύποπτη δραστηριότητα» στην Ευρώπη - Κεντρική Εικόνα

Η NASA απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδας προχωρά σε μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με ασυνήθιστη δραστηριότητα στον δορυφόρο Ευρώπη του Δία. Παρακολουθήστε ζωντανά:

Τα νέα δεδομένα αφορούν παρατηρήσεις του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ και η διεθνής επιστημονική κοινότητα περιμένει με ενδιαφέρον να ακούσει τι καινούριο έχει προκύψει. 

Σημειώνεται ότι το 2012, το Χαμπλ είχε εντοπίσει υδρατμούς πάνω από το νότιο πόλο της Ευρώπης, οι οποίοι πιθανώς οφείλονταν σε πίδακες που εκτοξεύονταν από τα έγκατα του δορυφόρου.
      
Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα ότι αυτή τη φορά το διαστημικό τηλεσκόπιο είδε τέτοιους πίδακες, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να υπάρχει ένας υπόγειος ωκεανός, ο οποίος μάλιστα θα μπορούσε να έχει συνθήκες κατάλληλες για την ανάπτυξη ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η NASA έκανε γνωστό ότι μέσα στη δεκαετία του 2020 σχεδιάζει να στείλει ένα ρομποτικό σκάφος για να μελετήσει καλύτερα την Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τη NASA, «θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μίας σημαντικής έρευνας που έδωσε εκπληκτικά στοιχεία δραστηριότητας, τα οποία μπορεί να σχετίζονται με την ύπαρξη ωκεανού κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης». 

Η NASA αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble του ενός από τα 67 φεγγάρια του Δία.