ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κέρδη μετά από φόρους 103,7 εκατ. ευρώ για το 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank

Κέρδη μετά από φόρους 103,7 εκατ. ευρώ για το 2020 ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank - Κεντρική Εικόνα

 

 

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης επισημαίνει ότι σε μία χρονιά πρωτόγνωρης αστάθειας για τις αγορές, η Alpha Bank πέτυχε ισχυρή λειτουργική επίδοση, με κέρδη μετά από φόρους ύψους 103,7 εκατ. ευρώ, έχοντας παράλληλα λάβει πρόσθετες προβλέψεις ύψους 283 εκατ. ευρώ εξαιτίας της πανδημίας, και ενισχυμένο κύριο αποτέλεσμα προ προβλέψεων ύψους ευρώ 859 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,4% σε ετήσια βάση.

«Παραμείναμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας σχέδιο και καταφέραμε με απόλυτη επιτυχία να εκπληρώσουμε μία πληθώρα στόχων. Στο μέτωπο των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων, υπογράψαμε δεσμευτική συμφωνία με την Davidson Kempner για το Project Galaxy, που περιλαμβάνει την πώληση της τιτλοποίησης ύψους 10,8 δισ. ευρώ και του 80% της θυγατρικής μας εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων Cepal, αλλά και αποκλειστική συμφωνία για τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου των υπόλοιπων Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων¨», αναφέρει ο κ. Ψάλτης.

Αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια ο κ. Ψάλτης επισημαίνει: «Ολοκληρώσαμε επιτυχώς δύο εκδόσεις ομολόγων Tier II, συνολικού ύψους 1 δισ.ευρώ, ισχυροποιώντας περαιτέρω τον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής μας Επάρκειας σε 16,9%, υπολογιζόμενης και της επίπτωσης της συναλλαγής Galaxy».

Νέες εκταμιεύσεις 5,6 δισ. ευρώ

«Στον τομέα της τραπεζικής δραστηριότητας, στηρίξαμε την ελληνική οικονομία με νέες εκταμιεύσεις δανείων ύψους 5,6 δισ. ευρώ, την υψηλότερη επίδοση από το 2008, συμμετέχοντας παράλληλα ενεργά, σε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης με την εγγύηση κρατικών φορέων, προς όφελος των πελατών μας.

Από πλευράς επιχειρηματικής ανάπτυξης, συνάψαμε μακροπρόθεσμη συμφωνία συνεργασίας με την Generali στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την ανταγωνιστική μας θέση στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων, ιδίως μέσω ψηφιακών δικτύων, και να επεκταθούμε στον τομέα των συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Καθώς έχουμε ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, οφείλω ένα θερμό ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό μας για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά που έχουν καταθέσει για την εξυπηρέτηση των πελατών μας και τη διατήρηση της ισχυρής θέσης της τράπεζας, καθώς είναι ορατή η έξοδος από την κρίση. Η πεποίθηση μας για ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή, μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας και της εισροής των ευρωπαϊκών πόρων, και η επιτυχής υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου, δίνουν την αυτοπεποίθηση στην ανανεωμένη διοικητική ομάδα της Alpha Bank να επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της μείωσης των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Ελλάδα σε μονοψήφιο ποσοστό και στην υιοθέτηση ακόμη υψηλότερων στόχων απόδοσης, την ίδια στιγμή που το πολυδιάστατο σχέδιο μετασχηματισμού μας εισέρχεται στο στάδιο της πλήρους εφαρμογής», αναφέρει ο κ.Ψάλτης.