ΔΙΕΘΝΗ

Guardian: Δέκα τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα χωρίς... πλήθη τουριστών - Εκπληξη ο κορυφαίος (Photos)

Guardian: Δέκα τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα χωρίς... πλήθη τουριστών - Εκπληξη ο κορυφαίος (Photos) - Κεντρική Εικόνα

Κατάλογο με τους ελληνικούς προορισμούς που προσφέρονται για διακοπές μετά την πανδημία, καθώς δεν συγκεντρώνουν μαζικά πλήθη τουριστών, δημοσιοποίησε η εφημερίδα Guardian, https://www.theguardian.com/travel/2021/mar/13/10-best-crowd-free-greek-islands-greece-coastlines με την Ανδρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Σε σχετική ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Νίκος Μουστάκας, σημειώνει ότι οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις που τείνουν να επικρατήσουν λόγω της πανδημίας αναδεικνύουν σε πρώτο πλάνο τις ειδικές μορφές τουρισμού, την αυθεντική φιλοξενία, τη φύση και τις εξατομικευμένες τουριστικές υπηρεσίες.

Αναλυτικά, η λίστα της εφημερίδας Guardian:

Άνδρος

The Chora, or main town, on Andros.

Εύβοια

The beach Chiliadou, Evia island, Greece

Γαλαξίδι

Galaxidi port, which retains an air of grandeur from its 19th-century heyday.

Φολέγανδρος

The centre of the Chora on Folegandros island Cyclades

Λέρος

Former windmills in the fishing village of Panteli on Leros, near the Turkish coast

Κύθηρα

Medieval castle in Kythera town.

Αστυπάλαια

Querini Castle on Astypalea island.

Σύρος

The paved, narrow streets of Syros

Πήλιο

Mylopotamos beach, Pelion, Greece. Beach of Mylopotamos near Tsagarada village Pelio, one of the most beautiful Greek beaches

Μάνη

Mani peninsula in the Peloponnese, a wild, rugged region with a fascinating history.

«All you want is Greece»

Να θυμίσουμε ότι με το σύνθημα «All you want is Greece» ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε πριν λίγες ημέρες το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα εφέτος για τις διακοπές του.

"Φέτος και για πάντα, «το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα». Για να ξανα έλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα", ανάφερε χαρακτηριστικά ο Ελληνας υπουργός, από το βήμα της διεθνής τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.