ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με όρους αλά καρτ

Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με όρους αλά καρτ - Κεντρική Εικόνα

 

«Αν η Τουρκία θέλει μία καλύτερη σχέση με την ΕΕ όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ πρέπει να απέχει από προκλητικές ενέργειες» τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρώτου Θέματος», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

H Τουρκία θέλει να παίζει με όρους αλά καρτ, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του και σημείωσε ότι αυτό όμως δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από την ΕΕ ούτε από τις ΗΠΑ.

Με αφορμή τον 62ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ένα πεδίο διαλόγου με την Τουρκία. Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ- Τουρκίας, επισήμανε ότι το λήμμα Τουρκία είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου. «Αυτό» όπως είπε «καθιστά την Ελλάδα κεντρικό παίκτη σε αυτό το πλαίσιο των αποφάσεων που αφορούν όλη την Ευρώπη».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στα φαινόμενα έξαρσης βίας των τελευταίων ημερών αλλά και στις συγκεντρώσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας, υπογράμμισε πως «κάποιοι επενδύουν στην μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής και στη λογική του φόβου. Δεν θα τους περάσει. Απέναντι στην όξυνση και τη βία οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βρεθούν συντεταγμένες». Υπενθύμισε δε, όπως προστίθεται, τη φράση του πρωθυπουργού ότι είμαστε σε πόλεμο με την πανδημία και εξήρε την προσφορά του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στη μάχη που δίνουν καθημερινά για να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας.