ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Εξάμηνο διορθώσεων χωρίς πρόστιμα

Κτηματολόγιο: Εξάμηνο διορθώσεων χωρίς πρόστιμα - Κεντρική Εικόνα

Ένας στους δύο ιδιοκτήτες θα πρέπει μέσα στο επόμενο εξάμηνο να πάρει θέση μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του προκειμένου να ελέγξει για τυχόν λάθη στην καταγραφή των περιουσιακών του στοιχείων στο Κτηματολόγιο.

Αυτό διότι στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες ξεκινούν η προανάρτηση και η ανάρτηση, ενώ αρχίζει και η συλλογή δηλώσεων για το υπόλοιπο 7% της χώρας.

Για τον λόγο αυτόν, μέσα στο επόμενο διάστημα από το Κτηματολόγιο σχεδιάζεται να ξεκινήσει μια νέα επικοινωνιακή επίθεση μέσω της οποίας θα παρακινούνται οι ιδιοκτήτες να συμμετέχουν ηλεκτρονικά στις διαδικασίες της προανάρτησης και της ανάρτησης, αλλά και να δηλώσουν ηλεκτρονικά την ακίνητη περιουσία τους.

Επιπλέον, εκτός από τις ατομικές ειδοποιήσεις μέσω Taxisnet, θα υπάρξει επικοινωνία με τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες που μένουν στη χώρα μας αλλά και τους ομογενείς μέσω των πρεσβειών και των προξενείων.

Στο μεταξύ, στο Κτηματολόγιο υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματισμός για τη χαμηλή συμμετοχή στη Δυτική Αττική (Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας / προκαποδιστριακοί ΟΤΑ Βιλλίων και Ερυθρών) και νήσων Αττικής (Αγκίστρι, Πόρος, Σπέτσες, Υδρα, Κύθηρα) όπου δήλωσε μόνο το 35% των ιδιοκτητών, και στα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Σάμο, Χίο και Ικαρία όπου έχουν δηλώσει την περιουσία τους οι μισοί από τους ιδιοκτήτες.