ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αττικό μετρό: Δύο νέοι διαγωνισμοί και μια παράταση

Αττικό μετρό: Δύο νέοι διαγωνισμοί και μια παράταση - Κεντρική Εικόνα

Δύο νέους διαγωνισμούς προκηρύσσει και επιπλέον παρατείνει έναν εν εξελίξει, η διοίκηση της Αττικό Μετρό, με στόχο μέσα στο α’ τρίμηνο της χρονιάς να έχουν κατατεθεί οι προσφορές. 

H παράταση αφορά, όπως αναφέρει το capital.gr, σε διαγωνισμό που σχετίζεται με την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά (για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών, ασθενών ρευμάτων και ελέγχου της επέκτασης) και αποφασίστηκε μετά από σειρά διευκρινιστικών ερωτημάτων που υπέβαλλαν ενδιαφερόμενοι, η προθεσμία υποβολής προσφορών να μετατεθεί για τις 19 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τις νέες προκηρύξεις, η πρώτη αφορά στην επιλογή τεχνικού συμβούλου για τη νέα γραμμή 4 του μετρό Αθήνας (Άλσος Βεϊκου – Γουδή και την επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά, και όλων των θεμάτων που αφορούν στο τεχνικό αντικείμενο της Αττικό Μετρό στην Αττική.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης σύμβασης, διάρκειας 60 μηνών, υπολογίζεται σε 35,5 εκατ.ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα ΕΣΠΑ 2014-2021, και 2021-2027 αλλά από το ΠΔΕ. Ως ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2021.

Πέραν των παραπάνω, η Αττικό Μετρό προκήρυξε και το διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου κτιρίων της β’ φάσης της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά (περιλαμβάνει τρεις  νέους σταθμούς, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο).

Πρόκειται για σύμβαση που υπολογίζεται στο 1,060 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ, χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ 2014-2021. Η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών έχει τοποθετηθεί στις 8 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι την επέκταση προς τον Πειραιά, κατασκευάζει η κοινοπραξία υπό την Άβαξ, η οποία έχει επιπλέον ανακηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος και για την κατασκευή της νέας γραμμής  4 του Μετρό.