ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Άλλο τα σχολεία και άλλο η εστίαση

Εστίαση: Μάιο το πακέτο στήριξης – Τι ισχύει στα κλειστά εμπορικά κέντρα - Κεντρική Εικόνα

Πιστός στην γραμμή κυβέρνησης και ειδικών ότι στα σχολεία... δεν κολλάει εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, παρότι δεν έχουν παρθεί τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που ζητάει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

«Τελείως διαφορετικά τα χαρακτηριστικά των σχολείων από την εστίαση», απάντησε σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων αντί της εστίασης.

«Θέλουμε να ανοίξει η εστίαση, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν χωρά στην κινητικότητα», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την λειτουργία της αγοράς, ο Νίκος Παπαθανάσης χαρακτήρισε ως «επέκταση του click away, σε click in shop», υπογραμμίζοντας ότι «ο καταναλωτής θα πρέπει να φεύγει από το σπίτι του με το sms», τονίζοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

«Σαφώς υπάρχουν τρόποι για να παρακαμφθεί η διαδικασία, όμως αν θέλουμε να πάρει παράταση η ανοιχτή αγορά και να μην κλείσει τελείως, θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί», επεσήμανε σχετικά.

Σε ερώτηση για το αν θα απελευθερωθούν κι άλλες δραστηριότητες, είπε πως «καλό είναι να περιμένουμε, να μη χτίζουμε προσδοκίες», υπενθυμίζοντας ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εξετάζονται κάθε Πέμπτη από την Επιτροπή, προτού ληφθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Σχετικά με την ποικιλία στις τιμές ίδιων προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα, πρότεινε έλεγχο μέσω του e- καταναλωτής.

Καταλήγοντας είπε πως το ψάρεμα δεν είναι το μοναδικό αίτημα που εξετάζεται, αφού σημείωσε πως είναι πολλά που μπαίνουν στη συζήτηση, για τα οποία η Επιτροπή έχει τους λόγους της να μην τα απελευθερώνει.

«Τα στοιχεία συζητούνται κάθε φορά», είπε σχετικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ