ΔΙΕΘΝΗ

Κατ' αρχήν συμφωνία ΕΕ-Κίνας για επενδύσεις

Κατ' αρχήν συμφωνία ΕΕ-Κίνας για επενδύσεις - Κεντρική Εικόνα

 

Για την επίτευξη μιας κατ' αρχήν συμφωνίας για τις επενδύσεις μεταξύ Κίνας και η Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν λόγοι οι Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Πρόεδρο της Κομισιόν, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για τις επενδύσεις.

Today I chaired an EU-China Leaders’ Meeting with @vonderleyen and President Xi Jinping.

EU remains committed to rules based international cooperation.

We welcome the political agreement achieved on negotiations on investment.

Press statement https://t.co/TPmMosS02o pic.twitter.com/ZMz3t41Ovh

— Charles Michel (@eucopresident) December 30, 2020

Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις, που διεξήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την πλευρά της ΕΕ, η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ 'αρχήν τις διαπραγματεύσεις για μια συνολική συμφωνία για τις επενδύσεις. 

«Χαιρετίζουμε την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για επενδύσεις» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ, ενώ η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε ότι «η ΕΕ και η Κίνα ολοκλήρωσαν κατ 'αρχήν διαπραγματεύσεις για επενδυτική συμφωνία. Για πιο ισορροπημένες εμπορικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες».

L’UE a le plus grand marché unique au monde.

Nous sommes ouverts aux affaires mais attachés à la réciprocité, la concurrence équitable et à nos valeurs.

et  ont conclu un accord de principe sur les investissements, pour des échanges et des opportunités plus équilibrés. pic.twitter.com/mDZvLFgKYG

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) December 30, 2020