ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τέσσερα νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα ετοιμάζουν Ολλανδοί σε Αττική και περιφέρεια

Τέσσερα νέα μεγάλα εμπορικά κέντρα ετοιμάζουν Ολλανδοί σε Αττική και περιφέρεια - Κεντρική Εικόνα

Τέσσερα μεγάλα εμπορικά πάρκα έχει δρομολογήσει να κατασκευάσει επί ελληνικου΄εδάφους η εταιρεία Ten Brinke Ελλάς, της ολλλανδικής Ten Brinke.

Το ένα είναι ήδη υπό κατασκευή σε ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα ακίνητα της οδού Πειραιώς και τα άλλα τρία θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται την επόμενη χρονιά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ten Brinke Ελλας, Φώτης Γιόφτσος 

Σύμφωνα με το newmoney.gr,, η ΤΕΝ ΒRΙΝΚΕ θα ολοκληρώσει εντός του 2021 τη μεγάλη επένδυση στην οδό Πειραιώς για το εμπορικό πάρκο των 15.000 τ.μ. συνολικά. Η επένδυση, αναμένεται να ανέλθει στα πέριξ των 25 εκατ. ευρώ, για το έργο που προβλέπεται να εγκαινιαστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2021, με τις μισθώσεις σε αλυσίδες να έχουν ήδη ξεκινήσει. Το ακίνητο έχει μακρά ιστορία αν ληφθεί υπόψη ότι στέγαζε μέχρι τη μακρινή δεκαετία του ’90 τα γραφεία της βιομηχανίας συσκευασιών ΒΙΣ, του ομίλου Φιλίππου. To εμπορικό πάρκο που ήδη κατασκευάζεται στην οδό Πειραιώς, στη συμβολή με τη λεωφόρο Κηφισού θα έχει ‘’πράσινα’’ χαρακτηριστικά και θα περιλαμβάνει και 400 θέσεις στάθμευσης.

Τρία ακόμη εμπορικά πάρκα, των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει εντός της επόμενης χρονιάς έχει ήδη δρομολογήσει η TEN BRINKE σε Αττική αλλά και Περιφέρεια.

Το ένα αφορά την έκταση της πρώην ΑΒΕΞ (στέγαζε την πτωχευμένη βιομηχανία τυποποιημένης ξυλείας) 21,5 στρεμμάτων στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, που αγοράστηκε μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού το περασμένο καλοκαίρι. Το εμπορικό πάρκο θα κατασκευαστεί σε μία περιοχή κοντά στο λιμάνι που έχει ζήτηση από μεγάλες αλυσίδες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχει εξ αρχής συμφωνία με μεγάλο εγχώριο παίκτη της αγοράς.

Ένα ακόμη εμπορικό πάρκο σχεδιάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στο αεροδρόμιο, σε μία περιοχή όπου επίσης εκτιμάται ότι θα προσελκύσει ζήτηση από ενδιαφερόμενους χρήστες. Πρόκειται για έκταση 42 στρεμμάτων, όπου οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να εξελιχθούν μέσα στο επόμενο έτος.

Σε πιο πρώιμο στάδιο είναι η νέα επένδυση που επίσης σχεδιάζει η εταιρεία στην Αττική, επίσης για ένα ακόμη εμπορικό πάρκο για το οποίο οι διαδικασίες ωριμάζουν τώρα.