ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Θα διώξω τον διοικητή του «Σωτηρία» αν είπε ψέματα

Μητσοτάκης: Θα διώξω τον διοικητή του «Σωτηρία» αν είπε ψέματα - Κεντρική Εικόνα

Να αποπέμψει τον Παύλο Πολάκη έπειτα από τη «χυδαία», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεσή του σε βάρος του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ή θα διώξει ο ίδιος, όπως είπε τον διοικητή του Σωτηρία «επειδή μας είπε ψέματα», αναφερόμενος στα 50 κρεβάτια ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο νοσοκομείο.

«Οι 50 κλίνες ΜΕΘ που έγιναν με δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο Νοσοκομείο Σωτηρία, είναι εγγεγραμμένες στο σύστημα και διαθέσιμες, ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης καταγγέλλει τον Κ. Τασούλα πως είπε ψέματα, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η αναφορά του προέδρου της Βουλής προέρχεται από την ενημέρωση και τη δημόσια δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου.

«Επειδή υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τις 50 θέσεις ΜΕΘ, που με ομόφωνη απόφασή μας, χρηματοδοτήσαμε στο νοσοκομείο Σωτηρία, θέλω να ξέρετε ότι κάθε μέρα παρακολουθούμε τη λειτουργία τους», είπε ο πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στην εθνική αντιπροσωπεία και προσέθεσε:

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς. Είχαμε και εξιτήρια, είχαμε και απώλειες, γιατί λειτουργούν εδώ και καιρό. Δεκαπέντε ασθενείς σημαίνει ότι αξιοποιούνται, αυτή τη στιγμή, οι δύο πρώτοι θάλαμοι. Όλοι όμως οι θάλαμοι, και οι τέσσερις, που δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή να γίνουν εισαγωγές, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμοι. Μην μπερδεύουμε το πόσοι νοσηλεύονται με το πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 15 ασθενείς επειδή υπάρχει δυνατότητα να νοσηλευτούν ενδεχομένως σε άλλα κενά. Αλλά αν, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή, χρειάζονταν και οι 50, θα γινόταν νοσηλεία και στις 50 κλίνες ΜΕΘ. Έγινε μια επιτάχυνση, από το νοσοκομείο, για την αξιοποίηση αυτών των 50 θέσεων και είναι αυτή τη στιγμή και οι 50 στο σύστημα εγγεγραμμένες και διαθέσιμες. Μην συγχέουμε τον αριθμό των νοσηλευομένων με τον αριθμό των κλινών που είναι διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή. Επαναλαμβάνω, ότι ήταν μια ομόφωνη απόφασή μας και μια σημαντική προσφορά της Βουλής στο ΕΣΥ».

Με αφορμή την κατάσταση στο νοσοκομείο Σωτηρία και τη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με ανάρτησή του στο Facebook, καταγγέλλει τον Κ. Τασούλα πως είπε ψέματα.

«Ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 38 κρεββατια ΜΕΘ-ΜΑΦ, κατανεμημένα σε τρεις μονάδες (18 παραπάνω από αυτά που παραλάβαμε από εσάς το 2015):

  • ΜΕΘ-Πανεπ Πνευμον(Διευθυντρια κυρία Κουτσούκος):12 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ
  • ΜΑΦ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας(ΚΑΑ):16 κρεββατια ,γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ
  • ΜΕΘ Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (ΚΑΑ) 10 κρεββατια γεμάτα σήμερα από ασθενείς κοβιντ.

ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!», γράφει ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας πως «η Βουλή έφτιαξε 50 κρεβάτια με χρήματα του προϋπολογισμού τους δηλαδή του Ελληνικού λαου ! Κατανεμημένα σε 4 υπομονάδες , δυο των 12 κρεββατιων και 2 των 13 κρεβατιων. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ,μέχρι χθες το βράδυ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΜΟΝΟ η μια υπομοναδα (η ΜΕΘ2) με 12 κρεββατια ,στελεχωμένη ΜΟΝΟ από μετακινήσεις προσωπικου και που και αυτά τα κρεββατια είναι γεμάτα με ασθενείς κοβιντ! Σήμερα μαθαίνω προσπαθείτε να ανοίξει άλλη μια υπομοναδα (η ΜΕΘ1 ) ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ , Άρα λέτε ΑΙΣΧΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ,όταν από την έδρα του προέδρου της Βουλης λέτε ανερυθριαστα πως είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ και τα πενήντα κρεββατια!» αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Προφανώς και αυξήσατε τις κλίνες στο ΕΣΥ κ. Μητσοτάκη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας προσθέτοντας ωστόσο πως «αν θέλετε να μιιλήσουμε επί της ουσίας, η πραγματική αύξηση των κλινών μετά την πανδημία ήταν περίπου στα 200 κρεβάτια. Είναι ζήτημα κρεβατιών και μόνο η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας;».

Αναφερόμενος στις 50 κλίνες στο «Σωτηρία» από τη δωρεά της Βουλής λέγοντας ότι λειτουργούν μόνο οι 9. «Γιατί; Το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Είναι η ελλιπής στελέχωση του ΕΣΥ. Αρνείστε να προχωρήσετε σε σχεδιασμό μόνιμων προσλήψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κυκλοφορήσατε την ομιλία σας και τη δώσατε στους δημοσιογράφους προτού εγώ πω αυτά που έχω να πω. Είπατε ότι στο Σωτηρία λειτουργούν 9 από τις 50 κλίνες ΜΕΘ. Η δική μας ενημέρωση από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι ότι λειτουργούν όλες και αυτό μετέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής. Τι έγινε μετά; Ο κ. Πολάκης με χυδαίο υβρεολόγιο επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, με αχαρακτήριστες εκφράσεις λέγοντας ότι δεν λειτουργούν 50 κλίνες. Εδώ δύο πράγματα συμβαίνουν. Ή εμείς έχουμε λάθος εικόνα και θα απομακρυνθεί ο διοικητής ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και πρέπει να τον απομακρύνετε. Το πρόβλημα είναι ο Πολακισμός. Ένα μείγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψεμάτων, ψευτομαγκιάς, ανορθολογισμού...Ο κ. Πολάκης ήταν απών. Το πνεύμα του όμως εμφανίστηκε μέσα από τα δικά σας λεγόμενα...Δεν είστε πια ο φέρελπις υποψήφιος πρωθυπουργός. Είστε ο αποτυχημένος τέως πρωθυπουργός. Και το αποτυχημένος δεν είναι δική μου κρίση, αλλά η κρίση του ελληνικού λαού. Γιατί αν ήσασταν πετυχημένος δε θα ήσασταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης», απάντησε ο πρωθυπουργός.