ΔΙΕΘΝΗ

Brexit: Πιθανότητες 50/50 για μια συμφωνία βλέπει ο επίτροπος Μπρετόν

Brexit: Πιθανότητες 50/50 για μια συμφωνία βλέπει ο επίτροπος Μπρετόν - Κεντρική Εικόνα

Υπάρχουν «50/50» πιθανότητες η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να μπορέσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με τους όρους της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν.

«Είμαστε εξαιρετικά σαφείς σχετικά με τις προϋποθέσεις και την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μας», δήλωσε ο Μπρετόν στο τηλεοπτικό δίαυλο France 2 προσθέτοντας πως η Βρετανία έχει περισσότερα να χάσει απ' ό,τι η ΕΕ σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες και επέλθει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τόσο ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ όσο και ο βρετανός ομόλογός του Ντέιβιντ Φροστ δήλωσαν πως εξακολουθούν να υπάρχουν μείζονες «διαφορές» ανάμεσα στις δύο πλευρές στις συνομιλίες για το Brexit.

Τα επίμαχα ζητήματα ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ επικεντρώνονται στον καθορισμό νέων αλιευτικών δικαιωμάτων, στην εγγύηση δίκαιων κανόνων ανταγωνισμού για τις εταιρείες και στη συμφωνία πάνω σε τρόπους για την επίλυση μελλοντικών εμπορικών διενέξεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ