ΕΛΛAΔΑ

Αττική: Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία

Αττική: Παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία - Κεντρική Εικόνα

Παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας (της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και του κλιμακωτού ωραρίου ανά μισή ώρα εντός διώρου κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184).

Πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με έρευνα της Cisco Systems, σχεδόν εννέα στους δέκα εργαζόμενους θα ήθελαν να μπορούν να επιλέγουν αν θα εργάζονται από το σπίτι ή το γραφείο, μόλις αρθούν οι περιορισμοί που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία να επιλέγουν το ωράριό τους.

Αυτό βέβαι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κατά καιρούς καταγγελίες εργαζόμενων που δουλεύουν από το σπίτι για δεκάδες παραβιάσεις της εργατικής νοσμοθεσίας από την πλευρά των εργοδοτών.