ΑΓΟΡΕΣ

Πετρέλαιο: Η ομάδα ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει την εξασθένηση των προοπτικών για τη ζήτηση του αργού

Πετρέλαιο: Η ομάδα ΟΠΕΚ+ θα συζητήσει την εξασθένηση των προοπτικών για τη ζήτηση του αργού - Κεντρική Εικόνα

Η ομάδα πετρελαιοπαραγωγικών κρατών ΟΠΕΚ+ θα συναντηθεί σήμερα για να συζητήσει την εξασθένηση των προοπτικών για τη ζήτηση του ‘μαύρου χρυσού’ υπό το φως της ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς και της αυξανόμενης παραγωγής από τη Λιβύη ωστόσο δεν αναμένεται να προτείνει άμεσες ενέργειες, σύμφωνα με πηγές από την ΟΠΕΚ+.

Η κοινή υπουργική επιτροπή της ΟΠΕΚ+, στην οποία περιλαμβάνονται οι κορυφαίοι παραγωγοί Σαουδική Αραβία και Ρωσία, αναμένεται να συνεδριάσει στις 16.30 ώρα Ελλάδας.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του -- συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας-- μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+, εφαρμόζουν μειώσεις στην παραγωγή από τον Ιανουάριο του 2017 σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την ισορροπία στην αγορά, να στηρίξουν τις τιμές και να μειώσουν τα αποθέματα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ, παράδοσης Δεκεμβρίου, κατέγραψαν πτώση 20 σεντς, ή 0,5% στα 42,73 δολάρια το βαρέλι σήμερα στις 11:26 ώρα Ελλάδας. Η τιμή του αμερικανικού αργού παράδοσης Νοεμβρίου διαμορφώθηκε νωρίτερα στα 40,69 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 19 σεντς.