ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup η πρόοδος στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών

Σταϊκούρας: Επιβεβαιώθηκε στο Eurogroup η πρόοδος στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών - Κεντρική Εικόνα

Η 7η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας για την Ελλάδα συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Είναι η τέταρτη θετική Έκθεση, σε λιγότερο από έναν χρόνο, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, επισημαίνοντας πως «αναγνωρίστηκε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδίασε και υλοποίησε, έγκαιρα, μεθοδικά και στοχευμένα, μεγάλο πακέτο μέτρων, με το οποίο περιόρισε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας».

Επίσης, «επιβεβαιώθηκε η πρόοδος, παρά τη δυσμενή συγκυρία, στην υλοποίηση σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών, με θετική επίδραση στο επενδυτικό περιβάλλον και το οικονομικό κλίμα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα:

«Η Κυβέρνηση με το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που δείχνουν εταίροι και αγορές, προχωρά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν ακόμη μπροστά της, την εφαρμογή του εμπλουτιζόμενου, συνεκτικού, δυναμικού και αποτελεσματικού σχεδίου της. 

Με υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση, συνυπολογίζοντας και τους διαθέσιμους, πλέον, πόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, την ανάταξή τους, και τη δρομολόγηση υψηλής, διατηρήσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».