ΑΓΟΡΕΣ

Σταθεροποιητικά οι αποδόσεις των ομολόγων

«Ποδαρικό» της Ελλάδας στις αγορές με 20ετές ομόλογο «βλέπει» η Citigroup - Κεντρική Εικόνα

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 0,26%, του 10ετους στο επίπεδο του 1,035 και του 15ετους η απόδοση παρέμεινε στο 1,16%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 180 εκατ. ευρώ εκ των οποίων μόνο τα 46 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,03% από 1,01% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 0,52% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,53%.

Στην αγορά συναλλάγματος, σε χαμηλά επίπεδα διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα στα 1,1616 δολ. από το επίπεδο των 1,167 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ Γ. Κύρτσου στη διάρκεια ακρόασης της στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, επανέλαβε ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί την ισοτιμία του ευρώ, χωρίς να θέτει στόχους, καθώς αυτή επηρεάζει το επίπεδο των τιμών και τον πληθωρισμό.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1670 δολ.