ΑΓΟΡΕΣ

Χρυσός: Σενάρια για νέο ρεκόρ πριν το τέλος του έτους με καταλύτη τον... Λευκό Οίκο

Χρυσός: Σενάρια για νέο ρεκόρ πριν το τέλος του έτους με καταλύτη τον... Λευκό Οίκο - Κεντρική Εικόνα

Ο χρυσός μπορεί να καταγράψει ένα νέο ρεκόρ πριν το τέλος του έτους, βοηθούμενος εν μέρει από τους κινδύνους που ενέχουν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Citigroup Inc.

Η αβεβαιότητα για τις εκλογές και τυχόν καθυστερήσεις με το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να υποτιμώνται από τις αγορές πολύτιμων μετάλλων, σημειώνουν οι αναλυτές της Citi. Η πρόβλεψη της τράπεζας κάνει λόγο για άνοδο άνω των 200 δολαρίων για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού, σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Τον περασμένο μήνα, ο χρυσός έκανε ράλι σε ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια εν μέσω της πανδημίας, ωστόσο, από τότε, οι τιμές έχουν υποχωρήσει.

Οι προοπτικές της Citi αντανακλούν την αυξανόμενη ανησυχία αναφορικά με την εκλογική μάχη για τον Λευκό Οίκο μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάινετν.

Οι εκλογές μπορεί να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό καταλύτη για για την επίπεδη τιμή του χρυσού και τη μεταβλητότητα στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, παρόλο που ιστορικά δεν υπάρχει σαφές μοτίβο για τη διαπραγμάτευση του χρυσού ή την αστάθεια των τιμών κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές των ΗΠΑ», αναφέρει η Citi. «Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα φτάσουν στα νέα ρεκόρ πριν από το τέλος του έτους».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ήταν νωρίτερα στα 1.894,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Comex στη Σιγκαπούρη, με τις τιμές να χάνουν έδαφος αυτή την εβδομάδα λόγω της ανόδου του δολαρίου. Η τιμή του χρυσού κατέγραψε ρεκόρ φτάνοντας στα 2.089,20 δολάρια/ουγγιά στις 7 Αυγούστου.

Εκτός από τις εκλογές, η Citi είναι θετική για το χρυσό και λόγω των χαμηλών επιτοκίων, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στο μέσο ενός ανοδικού κύκλου.

Πηγή Bloomberg/newmonay.gr