ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης το Χρηματιστήριο

«Δίπλωσε» η άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Κεντρική Εικόνα

Με πτώση 0,51%, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην εβδομάδα που τελειώνει.

Ο τζίρος παραμένει χαμηλά, οι διακυμάνσεις είναι περιορισμένες και η αγορά κινείται εντός στενού εύρος διακύμανσης, με τους επενδυτές να μην αναλαμβάνουν ρίσκο. Για σημαντικούς κινδύνους στις αγορές το επόμενο διάστημα προειδοποιούν αρκετοί επενδυτικοί οίκοι, τονίζοντας παράλληλα πως η ανάκαμψη της οικονομίας από την κρίση θα είναι πολύ αργή. Οι κεντρικές τράπεζες έχουν προσφέρει ενέσεις ρευστότητας για να βοηθήσουν τις οικονομίες να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας, οι κίνδυνοι όμως στο επόμενο διάστημα είναι αρκετοί. Οι καταλύτες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική διόρθωση, είναι οι εξελίξεις γύρω από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τις εκλογές στις ΗΠΑ το φθινόπωρο, καθώς και το Brexit. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 636,03 μονάδες, έναντι 639,29 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 0,51%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 30,62%.

Τεχνικά, η αγορά συνεχίζει τη συσσώρευση στα επίπεδα των 620- 640 μονάδων. Στα επίπεδα των 630 μονάδων βρίσκεται η πρώτη στήριξη της αγοράς, ενώ χαμηλότερα στήριξη υπάρχει στη ζώνη των 610- 600 μονάδων, και αντιστάσεις υπάρχουν στις 640 και υψηλότερα στις 660 και 680 μονάδες.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 25 έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 0,30%, ενώ ο δείκτης FTSE MID CAP έκλεισε με πτώση 0,16%.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με πτώση σε ποσοστό 4,69%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 64,14%.

Η συνολική αξία των συναλλαγών στις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας ανήλθε στα 180,534 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 36,107 εκατ. ευρώ, από 43,086 εκατ. ευρώ της προηγούμενης εβδομάδος.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς την βδομάδα αυτή μειώθηκε κατά 72 εκατ. ευρώ, ενώ από τις αρχές του έτους έχει μειωθεί κατά 16,864 δισ. ευρώ.