ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

H AXIA Ventures Group ενεργεί ως μοναδικός Global Coordinator και Placement Agent στην ΑΜΚ €68,5 εκατ. της «Τέρνα Ενεργειακή»

H AXIA Ventures Group ενεργεί ως μοναδικός Global Coordinator και Placement Agent στην ΑΜΚ €68,5 εκατ. της «Τέρνα Ενεργειακή» - Κεντρική Εικόνα

Ως μοναδικός Global Coordinator και Placement Agent ενεργεί η AXIA Ventures Ltd ("AXIA") στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €68,5 εκατομμυρίων της Τέρνα Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε, της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εισηγμένης στο χρηματιστήριο Αθηνών, με επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα καθώς και στις ΗΠΑ και τη ΝΑ Ευρώπη.

Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη συναλλαγή άντλησης κεφαλαίων στην ελληνική αγορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. Η επιτυχία της είναι αξιοσημείωτη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εκτελέστηκε στα μέσα Αυγούστου παρά τις γεωπολιτικές αντιξοότητες στην Ανατολική Μεσόγειο και τους επικείμενους φόβους της πανδημίας. Το ελκυστικό επενδυτικό πλάνο της Τέρνα Ενεργειακή και η άρτια εκτέλεση από την ομάδα της AXIA οδήγησαν σε μεγαλύτερες από τις αρχικά προβλεπόμενες δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές που επέτρεψαν στην Εταιρεία να διευρύνει το ποσό αύξησης κεφαλαίου από τον αρχικό στόχο των €50,1 εκατομμυρίων στα €68,5 εκατομμύρια.

Το πλήρες ποσό καλύφθηκε από τέσσερις διεθνείς επενδυτές παγκόσμιας κλάσης ή/και εταιρείες που συνδέονται με αυτούς: Anavio Capital Partners LLP, Blackrock Inc., Kayne Anderson Capital Advisors LP και Impax Asset Management, οι περισσότεροι από τους οποίους επενδύουν στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Τα έσοδα της τοποθέτησης προορίζονται για επενδύσεις στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας.

"Οι επενδυτές στους οποίους απευθυνόμαστε επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στο ESG φάσμα τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Αυτή η επιτυχημένη συναλλαγή για την Τέρνα Ενεργειακή είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της δουλειάς μας σε αυτόν τον χώρο. Επιπλέον, είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε να εισάγουμε νέους διεθνείς επενδυτές στην ελληνική αγορά, δείχνοντας την ικανότητα των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών να προσελκύουν επενδύσεις ακόμη και εν μέσω τόσο δύσκολων καιρών", δήλωσε ο Θάνος Αδαμαντόπουλος, Managing Director, Capital Markets & Head of Client Coverage της AXIA.

Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στο δελτίο τύπου της Εταιρείας για περισσότερες λεπτομέρειες.