ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σ. Κόκκαλης: Αβάσιμος κι αυθαίρετος οποιοσδήποτε συσχετισμός της Intracom και της Intralot

Σ. Κόκκαλης: Αβάσιμος κι αυθαίρετος οποιοσδήποτε συσχετισμός της Intracom και της Intralot - Κεντρική Εικόνα

Στις προοπτικές της Intracom Holdings αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κλώνης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σχετικά με τα αναγραφόμενα το τελευταίο διάστημα στον Tύπο, για προσπάθεια διάσωσης της Ιntralot και τις επιπτώσεις που θα έχει στον όμιλο του κ. Κόκκαλη, ο κ. Κλώνης μετέφερε στους μετόχους της εταιρείας, την εξής δήλωση του προέδρου, Σωκράτη Κόκκαλη: «Οποιοσδήποτε τυχόν συσχετισμός του Ομίλου Intracom και του Ομίλου Intralot είναι αβάσιμος και αυθαίρετος».

Απευθυνόμενος στους μετόχους ο κ. Κλώνης τόνισε στην παρουσίασή του ότι : «To 2019 ήταν μια θετική χρονιά με αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών. Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Ο όμιλος διαμόρφωσε πωλήσεις 523 εκατ. ευρώ και λειτουργική κερδοφορία EBITDA 37 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το guidance που είχαμε δώσει. Ακόμα σημαντικότερη η επιστροφή σε κερδοφορία μετά φόρων και το σταθερά ισχυρό ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ».

Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Κλώνης αναφέρθηκε σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης τα οποία αποκτούν συνεχώς αυξανόμενη βαρύτητα, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του ομίλου για δραστηριοποίηση των εταιρειών του σε καθεστώς πλήρους συμμόρφωσης με το κανονιστικό πλαίσιο.

Στη συνέχεια, παρουσιάζοντας τα γεγονότα που καθόρισαν τους πρώτους μήνες του έτους, ο κ. Κλώνης υπογράμμισε: «Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την «ανθεκτικότητα» του ομίλου. Ο όμιλος επιβεβαίωσε την ανθεκτικότητά του στις φάσεις των οικονομικών κύκλων, στην δεκαετή δημοσιονομική κρίση και τώρα στην κρίση του COVID-19. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και συνεργατών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των εταιριών. Είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους μας που εν μέσω πρωτόγνωρων συνθηκών πέτυχαν να φέρουν στο πρώτο εξάμηνο του 2020 νέες συμβάσεις αξίας 530 εκατ. ευρώ».

Ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του ο κ. Κλώνης και αναφερόμενος στις προοπτικές του Ομίλου, είπε: «Η εξέλιξη του COVID-19 αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα που λαμβάνεται υπόψιν στον σχεδιασμό κάθε επιχειρηματικού σχεδίου. Με δεδομένο ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης καθώς και η επένδυση σε έργα υποδομών και έργα πράσινης ανάπτυξης είναι προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, που θα ενισχυθούν σημαντικά και με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, θεωρούμε ότι με το χαρτοφυλάκιο των εταιρειών μας, είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στους τομείς που και τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε φάση σημαντικής ανάπτυξης».