ΕΛΛAΔΑ

«Κλειστή» η Κακαβιά αλλά... εισέρχονται κατά χιλιάδες από Αλβανία- Εικόνες συνωστισμού, απών ο ΕΟΔΥ

«Κλειστή» η Κακαβιά αλλά... εισέρχονται κατά χιλιάδες από Αλβανία- Εικόνες συνωστισμού, απών ο ΕΟΔΥ - Κεντρική Εικόνα

 

Πλήθος κόσμου συνωστίζεται από το πρωί της Τετάρτης (η φωτογραφία είναι λίγο μετά τις δέκα, σήμερα το πρωί) στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, σε μια περίοδο όπου η γειτονική Αλβανία βιώνει έξαρση της νόσου. 

Εκατοντάδες πολίτες από την γειτονική χώρα συνωστίζονται μπροστά στο ελληνικό τελωνείο και στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να αποπερατώσουν την διαδικασία για την είσοδο στην χώρα, σύμφωνα με το epiruspost.gr

Οι εκκλήσεις τελωνειακών και αστυνομικών για τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ακόμη και των απαιτούμενων αποστάσεων, είναι συνεχείς. Η τήρηση των αποστάσεων είναι αδύνατη.. Κάποιοι φορούν μάσκα, άλλοι πάλι όχι.

Οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται καθημερινά στην… κλειστή -υποτίθεται- Κακαβιά!

Όπως τονίζουν καλοί γνώστες της κατάστασης, δεν υπάρχει  κανένας υγειονομικός έλεγχος, ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι… άφαντα  παρά την υπόσχεση που είχε δοθεί.

Στην Κακαβιά, στην Μέρτζιανη και στο Μαυρομάτι, οι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας.

Η είσοδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, επιτρέπεται για τους Έλληνες πολίτες κατόχους ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς, τους κατόχους άδειας παραμονής στη χώρα, όσους έχουν κύρια κατοικία ή συνήθη διαμονή στη χώρα. Επιτρέπεται ακόμη η διέλευση φορτηγών οχημάτων για την μεταφορά εμπορευμάτων και η είσοδος προσώπων για επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα.

Ουσιαστικά δεν επιτρέπει η είσοδος σε έναν μικρό αριθμός Αλβανών πολιτών που θα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για λόγους τουριστικούς!

Τα στοιχεία δείχνουν μαζικές αφίξεις

Την Κυριακή από την… κλειστή Κακαβιά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος 1664 άτομα και εξήλθαν 1809. Την ίδια ημέρα στον ανοιχτό Προμαχώνα εισήλθαν 2827 και εξήλθαν 863.

Την Δευτέρα από την κλειστή πάντα Κακαβιά εισήλθαν στην Ελλάδα 1490 πολίτες και εξήλθαν 1553. Από τον ανοιχτό Προμαχώνα εισήλθαν 1960 και εξήλθαν 517.

Χθες Τρίτη από την πάντα κλειστή Κακαβιά εισήλθαν στο ελληνικό έδαφος 1044 πολίτες και εξήλθαν 1055. Την ίδια ημέρα από τον Προμαχώνα ήρθαν στην Ελλάδα 328 άτομα και εξήλθαν 487 καθώς είχε τεθεί σε ισχύ το κλείσιμο των συνόρων της χώρας για τους Σέρβους πολίτες.

Προφανώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη λήψης μέτρων όπως είναι ο υγειονομικός έλεγχος στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Σίγουρα έχουν και την ευθύνη!