ΔΙΕΘΝΗ

Facebook: Δυσαρεστημένοι με τον Ζούκερμπεργκ οι εργαζόμενοι - Προτίμησαν αποχή και συμμετοχή σε πορείες

Facebook: Δυσαρεστημένοι με τον Ζούκερμπεργκ οι εργαζόμενοι - Προτίμησαν αποχή και συμμετοχή σε πορείες - Κεντρική Εικόνα

Ενοχλημένοι φάνηκαν πολλοί  εργαζόμενοι στο facebook με τη στάση του διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή της εταιρίας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έχει αρνηθεί να κατεβάσει αναρτήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ οι οποίες ωθούσαν σε βίαιες πράξεις.

Υπενθυμίζεται πως το τουίτερ είχε δώσει την περί προώθησης της βίας σήμανση.σε ανάρτηση του Τραμπ στην οποία ανέφερε "όταν αρχίζει το πλιάτσικο αρχίζουν οι πυροβολισμοί", μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ,

Facebook rebellion? Zuckerberg alienates staff after REFUSING to censor Trump’s warning to looters as Twitter HIDES its twin

Ο Andrew Crow, επικεφαλής του σχεδιασμού για τα βίντεο του Facebook Portal, έγραψε στο Twitter: «Η παροχή πλατφόρμας για υποκίνηση βίας και διάδοσης παραπληροφόρησης είναι απαράδεκτη, ανεξάρτητα από το ποιος είστε ή αν είναι αξιοσημείωτο».

Το ζήτημα της ευθύνης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σε ό,τι αφορά την διασπορά της παραπληροφόρησης ή της ώθησης σε βίαιες ενέργειες, επιστρέφει τακτικά στον δημόσιο διάλογο, με το Facebook να παραμένει εκωφαντικά σιωπηλό.

Όπως αναφέρει το CNN, την Δευτέρα, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως είχε μία "βαθύτατα αρνητική αντίδραση" στην "εμπρηστική και διχαστική ρητορική" του Τραμπ, αλλά αισθανόταν πως το facebook έχει μία δέσμευση απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης.

Πολλοί από τους εργαζόμενους της εταιρίας εργάζονται από το σπίτι και επέλεξαν να απουσιάσουν την Δευτέρα για να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις, ενώ κάποιοι εξέφρασαν ανοιχτά τις αντιρρήσεις τους, με έναν εξ αυτών να γράφει στο Twitter: "Εργάζομαι στο facebook και δεν είμαι καθόλου περήφανος για την εικόνα της εταιρείας".