ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Συμφωνία Mytilineos - Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου

Συμφωνία Mytilineos - Gazprom για προμήθεια φυσικού αερίου - Κεντρική Εικόνα

Η Gazprom Export, ο εξαγωγικός βραχίονας του ρωσικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου με την ελληνική εταιρεία Mytilineos, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η συνεργασία μεταξύ της Gazprom Export και της Mytilineos αποδεικνύει τη ζήτηση για ρωσικό φυσικό αέριο στην ελληνική αγορά και θα ενισχύσει περαιτέρω την αλληλεπίδραση μεταξύ των χωρών μας στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε η Έλενα Μπουρμίστοβα, επικεφαλής της Gazprom Export. 

«Αυτή η μακροπρόθεσμη σύμβαση θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Mytilineos σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο στην περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στη μέγιστη απόδοση των βιομηχανικών μας εγκαταστάσεων και μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Το 2017 η Mytilineos ξεκίνησε τις βραχυπρόθεσμες εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Gazrpom, ενώ η ίδια τακτική στις προμήθειες, συνεχίστηκε και τις χρονιές 2018 και 2019.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταναλωτή φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ενώ το μερίδιό της έχει ξεπεράσει το 40% των εισαγωγών.