ΕΛΛAΔΑ

Σύψας: Καμιά αμφιβολία ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα - Πότε αναμένεται το δεύτερο κύμα (Video)

Σύψας: Καμιά αμφιβολία ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα - Πότε αναμένεται το δεύτερο κύμα (Video) - Κεντρική Εικόνα

«Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας. Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα», σημείωσε το πρωί της Τρίτης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Ν. Σύψας.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων ο Ν. Σύψας είπε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες. Το φυσικό περιβάλλον τον παιδιών είναι το σχολείο».

Τέλος, σε ότι αφορά την χθεσινή αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα ότι αν είχε παρθεί εγκαίρως τα μέτρα θα είχαμε 13.685 νεκρούς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε:

«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί» δήλωσε ο κ. Σύψας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

"Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές" σημείωσε ο κ. Σύψας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: