ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χατζηιωάννου: Ο ένας αχρείος έφυγε, ακολουθούν κι άλλοι δυο

Χατζηιωάννου: Ο ένας αχρείος έφυγε, ακολουθούν κι άλλοι δυο - Κεντρική Εικόνα

«Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet»  αναφέρει ο ιδρυτής της low budget αεροπορικής εταιρείας, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, χρησιμοποιώντας πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον παραιτηθέντα οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

Σημειώνεται πως ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος της αεροπορικής έχει ανοιχτή κόντρα με το διοικητικό συμβούλιο για την παραγγελία αεροσκαφών από την Airbus, ενώ στη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, κατήγγειλε νοθεία με τις ψήφους για αποπομπή της τρέχουσας διοίκησης της εταιρίας.

Συγκεκριμένα σχολίασε για την παραίτηση του οικονομικού διευθυντή της easyJet, Andrew Findlay, σχολίασε.

«Δεν προξενεί καμία απορία το ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%. Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηιωάννου.

Στη δήλωσή του, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ο Οικονομικός Διευθυντής της easyJet παραιτήθηκε. Ένας αχρείος έφυγε, απομένουν δύο που θα φύγουν σύντομα! Δεν προξενεί καμία απορία το ότι οι ανεξάρτητοι μέτοχοι κάνουν πάρτι σήμερα (με τις μετοχές να έχουν άνοδο 17%)! Πλησιάζουμε στην ακύρωση της συμφωνίας με την Airbus, πράγμα που θα σώσει την easyJet.

Γνωρίζω πλέον ότι ο παραιτηθείς CFO της easyJet, κ. Andrew Findlay, πέταξε με ιδιωτικό jet της εταιρείας LunaJets για να συναντήσει τον γνωστό από τα Panama Papers δικηγόρο κ. Marc Bonnant.

Η πτήση, που πραγματοποιήθηκε με έξοδα της Airbus, ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Biggin Hill στο Ν. Λονδίνο και κατέληξε στο αεροδρόμιο Buochs κοντά στη Λουκέρνη στις 16 Νοεμβρίου 2016 (και όχι στις 17).

Θα αναζητήσω σύντομα μάρτυρες για τις ανάγκες της έρευνας, ωστόσο πιστεύω ότι στο κρυφό δείπνο ήταν επίσης παρών και ο ελληνικής καταγωγής κ. Κίμων Σωτηρόπουλος, στέλεχος της Airbus. Υπάρχουν μήπως μάρτυρες της συνάντησης μεταξύ των κ.κ. Findlay, Bonnant και Σωτηρόπουλου;».