ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΙΚΕΑ: Νέο μίνι κατάστημα στον Πειραιά - Πότε αναμένονται τα εγκαίνια

IKEA: Πού ανοίγει δεύτερο «μικρό» κατάστημα στην Αθήνα - Κεντρική Εικόνα

Σε έναν χώρο 2.000 τ.μ στον Πειραιά αναμένεται τον Οκτώβριο να ανοίξει ένα νέο concept store ΙΚΕΑ.

Πρόκειται για ένα κατάστημα μικρού μεγέθους στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης μεσαίου (5.000-10.000 τ.μ) και μικρού (1.000-2.000 τ.μ) μεγέθους καταστημάτων που σχεδιάζει ο όμιλος.

Όπως αναφέρει το insider.gr o χώρος που θα λειτουργήσει το κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά, σε μία περιοχή που δεν καλύπτεται από κάποιο άλλο κατάστημα και αναμένεται να έχει accessories αλλά και έπιπλα, σαφώς σε μικρότερο αριθμό από τα μεγάλα καταστήματα.

Στο σχεδιασμό του ομίλου βρίσκεται η δημιουργία και άλλων καταστημάτων μεσαίου και μικρού μεγέθους μέσα στην επόμενη τριετία.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο κατάστημα μεσαίου μεγέθους (8.000 τμ) στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Όπως σημειώνει ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis κ. Αλεβίζος, πέρα από τη δυναμική ανάπτυξη που παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές πωλήσεις την περίοδο του lockdown ιδιαίτερα κατά τον μήνα Μάρτιο, ο Όμιλος θα συνεχίσει να αναπτύσσει και το δίκτυο των φυσικών του καταστημάτων.

Σημειώνεται τέλος πως σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2020 o Όμιλος παρουσίασε πωλήσεις 84,5 εκατ. ευρώ έναντι 96,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, μειωμένες κατά 12,6%.