ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού

Τραμπ: Τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού - Κεντρική Εικόνα

Σταματημό δεν έχουν οι αλλοπρόσαλλες και γραφικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τον μεγάλο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

«Αποτελεί τιμή για τις ΗΠΑ να έχουν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Το βλέπω ως κάτι θετικό, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοί μας είναι πολύ καλύτεροι», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, κατά την συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, την Δευτέρα στον Λευκό Οίκο.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις μετρήσεις του πανεπιστημίου Johns Hopkins στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 1,5 εκατ. κρούσματα και 92.000 θάνατοι.

«Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε ότι όταν λέτε ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, είναι επειδή κάνουμε περισσότερα τεστ από όλους. Επομένως, δεν το βλέπω ως κάτι αρνητικό, αλλά, υπό ένα ορισμένο πρίσμα, ως κάτι καλό, γιατί αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοί που κάνουμε είναι πολύ καλύτεροι», ανέφερε ο Ντ. Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε «Το βλέπω ως "μετάλλιο τιμής". Αλήθεια είναι μετάλλιο τιμής».

Σύμφωνα με το BBC, όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων, οι ΗΠΑ μέχρι την Τρίτη έχουν πραγματοποιήσει 12,6 εκατομμύρια ελέγχους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα άσκησε κριτική στην δήλωση Τραμπ, αναφέροντας ότι το 1,5 εκατ. κρούσματα οφείλονται στην απόλυτη αποτυχία της ηγεσίας.