ΕΛΛAΔΑ

Κορωνοϊός: Στους 81 οι νεκροί στην Ελλάδα, 77 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Στους 125 οι νεκροί στην Ελλάδα - Eπικρίσεις Τσιόδρα-Χαρδαλιά για τα νέα κρούσματα σε κλινικές - Κεντρική Εικόνα

Συνολικά 1.832 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 77 είναι νέα. Όπως ανέφερε, από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 501 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 679 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Επιπλέον ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό στα 81. Ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη, από αυτούς το 28% ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Το 88% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 90 είναι διασωληνωμένοι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι άνδρες και 19 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 66 έτη. Το 72% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Έντεκα ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Έχουν διενεργηθεί 28.584 εργαστηριακοί έλεγχοι.