ΕΛΛAΔΑ

Κορωνοϊός: Είκοσι οκτώ οι νεκροί στην Ελλάδα, 74 νέα κρούσματα

Στα 35 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Συναγερμός με 17 στην Αττική - Κεντρική Εικόνα

Συνολικά 966 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 74 είναι νέα.  

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 28, καθώς ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε δύο ακόμα θανάτους. Ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν τα 73 έτη (23 άνδρες, 5 γυναίκες).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αγγίζει πλέον τους 66, εκ των οποίων οι 65 διασωληνωμένοι. Το 86% των νοσηλευόμενων είναι άνδρες και οι περισσότεροι πάσχουν από υποκείμενο νόσημα. Πενήντα δύο ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν διενεργηθεί 13.477 διαγνωστικά τεστ.

Η τροχιά της εθνικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη, δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τόνισε ότι η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.