ΕΛΛAΔΑ

Κορωνοϊός: Πλαφόν στην αγορά των αντισηπτικών αλλά όχι και στην τιμή τους!

Κορωνοϊός: Πλαφόν στην αγορά των αντισηπτικών αλλά όχι και στην τιμή τους! - Κεντρική Εικόνα

«Φρένο» στην τρέλα που έχει πιάσει την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών με τις υπερβολικές αγορές στα σούπερ μάρκετ φαίνεται ότι στοχεύει να βάλει η κυβέρνηση.

 Όπως ανέφερε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως το βράδυ, θα μπει πλαφόν έως τρία αντισηπτικά ανά καρότσι.

Τα αντισηπτικά, τα απολυμαντικά, οι μάσκες και το οινόπνευμα είναι τα μόνα προϊόντα που εμφανίζουν έλλειψη στην αγορά και ο βασικός λόγος είναι η μη δυνατότητα της αγοράς να τροφοδοτηθεί καθώς οι πρώτες ύλες έρχονται από το εξωτερικό.

Νωρίτερα σήμερα ο Α. Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ, είχε αναφέρει ότι στην κατηγορία των αντισηπτικών η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έχουν δείξει την ίδια ευαισθησία και στα φαινόμενα αισχοκέρδειας που έχουν εμφανιστεί στην αγορά.

Αντιθέτως την περασμένη Πέμπτη, πάλι μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί ότι δεν είναι αισχροκερδεια να πωλούνται τα αντισηπτικά από 1 ευρώ 3, γιατί λειτουργεί ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης!