ΕΛΛAΔΑ

Αλαλούμ στο «Αλεξάνδρα» οδήγησε σε καραντίνα γιατρούς-νοσηλευτές - Ασυμπτωματικός ασθενής περιφερόταν για ώρα στο νοσοκομείο!

Αλαλούμ στο «Αλεξάνδρα» οδήγησε σε καραντίνα γιατρούς-νοσηλευτές - Ασυμπτωματικός ασθενής περιφερόταν για ώρα στο νοσοκομείο! - Κεντρική Εικόνα

Το προσωπικό του Νοσοκομείου Αλεξάνδρας βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση, καθώς διαπιστώθηκε ότι 70χρονος που είχε μεταβεί στο νοσοκομείο χθες το πρωί, βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό. Όπως περιγράφει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ένας 70χρονος με τη σύζυγό του πήγαν χθες στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας καθώς ο άνδρας παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου παρέμεινε για αρκετές ώρες, γιατροί και εργαζόμενοι τον εξέτασαν χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις. Χρειάσθηκε να περάσουν αρκετές ώρες (περίπου στις 15:00) για να μεταφερθεί σε πεντάκλινο θάλαμο προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρουσίασε. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ουδείς είχε υποψιαστεί κάτι μέχρι εκείνη την ώρα καθώς ο 70χρονος δεν ενέπιπτε στα ύποπτα περιστατικά αφού δεν είχε ταξιδέψει και δεν είχε έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα. Τελικώς το μεσημέρι ένας εκ των γιατρών, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι του Αλεξάνδρα, υποψιάστηκε ότι πιθανώς να πρόκειται για κορωναϊό. Έτσι απέστειλε δείγμα στο Ινστιτούτο Παστέρ προς έλεγχο.

Στις 22:00 το βράδυ το δείγμα βρέθηκε θετικό όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά στο μεταξύ είχε μεταφερθεί και σε άλλο θάλαμο προκειμένου να γίνει παροχή οξυγόνου, αφού το πεντάκλινο δεν διέθετε. Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο 70χρονος διεκομίσθη σε νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να απομονωθεί σε ειδικό θάλαμο.

Σε απομόνωση γιατροί και εργαζόμενοι

Όμως σε όλη την πορεία αυτή, ο ασθενής ήρθε σε επαφή με δεκάδες εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες του νοσοκομείου. Γι αυτό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν μπει σε «καραντίνα» τουλάχιστον οκτώ γιατροί και εργαζόμενοι. Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι σε αναστάτωση αφού υπήρξε επαφή για πολλές ώρες με το περιστατικό. Ταυτόχρονα ξεκίνησε η απολύμανση στα δωμάτια από όπου πέρασε ο 70χρονος προκειμένου να περιορισθεί η πιθανότητα εξάπλωσης του ιού.