ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σημαντικά deals και special events στην 15η HORECA

Σημαντικά deals και special events στην 15η HORECA - Κεντρική Εικόνα

 

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα της έκθεσης επιβεβαίωσε την δυναμική της με δεκάδες εμπορικές συμφωνίες σύμφωνα με εκθέτες και επισκέπτες να έχουν βρει πρόσφορο έδαφος.
Κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό της συμμετοχής τους στην HORECA 2020, οι εκθέτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης καθώς και την ποιότητα του επισκεπτικού κοινού που απαρτιζόταν κυρίως από decision makers. Βάσει των όσων είπαν στην επιτόπια έρευνα από την συντακτική ομάδα της διοργανώτριας εταιρείας, πραγματοποιήθηκαν πολλές σοβαρές συζητήσεις, συναντήθηκαν με επαγγελματίες που πραγματικά ενδιαφέρονταν για τα προϊόντα τους, έκλεισαν αρκετά ραντεβού για μετά την έκθεση και φυσικά έκλεισαν ένα πολύ σημαντικό αριθμό συμφωνιών ενώ αναμένουν πολλά ακόμα deals να ολοκληρωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, την απόλυτη ικανοποίησή τους για το εύρος και την ποιότητα των εκθεμάτων, τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις στο πλαίσιο των special events και το συνολικό επίπεδο της οργάνωσης εξέφρασε και η πλειοψηφία των επισκεπτών, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις τους θεωρούν ότι η HORECA είναι η έκθεση που όποιος απασχολείται στην βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό, δεν θα πρέπει να λείπει. Η έρευνα αγοράς τους ανάμεσα στους εκθέτες της HORECA τους βοήθησε ώστε να εξοικονομήσουν χρόνο και κόπο ενώ οι πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις που αποκόμισαν από τις ομιλίες των special events θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία για την λειτουργία των επιχειρήσεων.

Γενικότερα οι κριτικές που απέσπασαν οι παράλληλες εκδηλώσεις άγγιξαν το άριστα. Στο Business Lab, οι ομιλίες εστίασαν στις τάσεις του f&b, στο food and beverage cost, στην δημιουργία θεματικών concept για café bar αλλά και στην διαμόρφωση ενός bar menu για εστιατόριο. Επίσης, στο Beer & Spirits Show τα βλέματα στράφηκαν στους διαγωνιζόμενους του 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Non alcoholic cocktail ενώ αντίστοιχα στο Coffee Events stage σε αυτούς του Barista 2020. Οι έμπειροι chef του Gastronomy Forum μέσα από μοναδικά πιάτα ανέδειξαν το ελληνικό χαβιάρι, το ψάρι και το ούζο ενώ ο γαστροτουρισμός είχε και σήμερα την τιμητική του.

Η HORECA ανανεώνει το ραντεβού της για τον Φεβρουάριο του 2021 και την 16η διοργάνωση.

Business Lab

Το νέο special event κέρδισε τις εντυπώσεις

Πλήθος από επιχειρηματίες του κλάδου των ξενοδοχείων, των bars και της μαζικής εστίασης παρακολούθησε τις παρουσιάσεις του Business Lab οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Με θέμα τις Σύγχρονες Εξελίξεις στο Digital Marketing για τα ξενοδοχεία ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Business Lab και ομιλητή τον Τάσο Βελιάδη, Chief Strategist της εταιρείας Socialab, ο οποίος παρουσίασε όλες τις δυνατότητες που δίνει σήμερα το διαδίκτυο στην προβολή και την προώθηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, ο Φίλιππος Ιωσηφίδης, ιδιοκτήτης του Aristi Mountain Resort, στην Αρίστη Ζαγορίου, μίλησε για τη Δημιουργία Θεματικών Εμπειριών αλλά και του τρόπους προώθησης, ως μια επιπλέον βασική παροχή για τον εμπλουτισμό του προϊόντος που προσφέρει ένα ξενοδοχείο. Ο Λ. Αυγεράκης, μέλος του ΣΕΕΜΕ, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στην αύξηση πελατών, την αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα αλλά και την ασφάλεια τροφίμων, στον εξοπλισμό του κλάδου της ho.re.ca.

Σε συζήτηση σε πάνελ, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Βίκυ Τρύφωνα από το Hotel & Restaurant, με τη συμμετοχή του Μανώλη Παπουτσάκη, chef patron στο βραβευμένο εστιατόριο Χαρούπι στη Θεσσαλονίκη και του Τάσου Πεδιαδίτη, Director of Operations της Tresor Hotels, συζητήθηκαν οι τελευταίες τάσεις στο Food &Beverage, οι διατροφικές αλλαγές των τελευταίων ετών και οι σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών.

Στη συνέχεια ο Τ. Πεδιαδίτης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα το F&B Cost για τα εστιατόρια, ενώ ο Αλ. Γκικόπουλος, Bar Consultant και Brand Ambassador της Tsaknakis Bros, μίλησε για τη δημιουργία Bar Menu στα εστιατόρια. H Α. Δαϊκίδου, Marketing Manager της εταιρείας Catering Δειπνοσοφιστήριο, μίλησε για τις Δυσκολίες και τις Σύγχρονες Απαιτήσεις στον τομέα του Catering Services.