ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Άνω των 4 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Πειραιώς - Στο 5,5% το επιτόκιο

Άνω των 4 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο της Πειραιώς - Στο 5,5% το επιτόκιο - Κεντρική Εικόνα

Με προσφορές άνω των 4 δισ. ευρώ, από περίπου 350 επενδυτές, στην πλειονότητά τους ηχηρά ονόματα στο διεθνή χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία, έκλεισε το μεσημέρι το βιβλίο προσφορών για την έκδοση του ομολόγου Tier II της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικό θεωρείται το γεγονός ότι την έκδοση στήριξαν αποφασιστικά οι συντηρητικοί επενδυτές. Πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν, ειδικότερα, από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks, ενώ το ποσοστό των hedge funds ήταν της τάξεως του 20%. Κορυφαίοι οίκοι διαχείρισης χαρτοφυλακίου από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία ήταν ανάμεσα στους επενδυτές που προσέφεραν κεφάλαια.

Το τελικό επιτόκιο του ομολόγου, τύπου 10NC5, δηλαδή δεκαετές το οποίο δεν θα μπορεί να ανακληθεί πριν την πάροδο πενταετίας, διαμορφώθηκε στο 5,5%, αφού το τελικό guidance που δόθηκε ήταν στο 5,5% με 5,7%, ενώ ο αρχικός στόχος είχε κινηθεί κοντά στο 6%.

Με την έκδοση αυτή η τράπεζα αντλεί από την αγορά 500 εκατ. ευρώ, όπως αναμενόταν.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς πήρε τη σκυτάλη από την Alpha Bank, η οποία άντλησε την προηγούμενη εβδομάδα 500 εκατ. ευρώ μέσω έκδοσης τίτλου Tier ΙΙ, με επιτόκιο 4,25% και με προσφορές που έσπασαν το φράγμα των 5,5 δισ. ευρώ.